Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1A

1049an

19. 9. 2008 9:28
Hic Rhodos, hic salta

Tady jsou Čechy, tak se chovej jako majorita. A nebo táhni. My jednou na tu multi-kulti dojedeme. V arábii se člověk bez dlouhých kalhot ani neuprdne, aby neurazil city domorodců ale u nás naopak čím větší bordel, tím líp - to nás přece kulturně obohacuje. Romský řev, lenost, lemplovství a kriminalita - to je přece správné - je to jejich naturel který chceme necitlivě svázat do pravidel pracující majority. Jen tak dál. Aby Dělnická strana u voleb nakonec neměla přes 5 procent.

0 0
možnosti
JB

orangexx

19. 9. 2008 8:57
Autorka článku

Autorka článku musí být naprostá blbka vytržená od reality. Ta musela vdět zikana jedině za světla a nejspíš s charitativním doprovodem. Jěště čekám, kdy nám prozradí, že oni jsou vlastně ti hodní, ti vstřícní, co mají starost o blaho nás všech... ;-D.

0 0
možnosti
S

slosovatel

19. 9. 2008 9:32
Re: Autorka článku

Spis jsi nepochopil obsah clanku. Autorka clanku nastesti neni Dzamila Stehlikova.

0 0
možnosti
TV

tomtop

19. 9. 2008 7:19
ano i ne

Cunkuv plan by mohl dokazat neco, co se u nas zatim nikomu nepovedlo. Pro nektere romske rodiny to bude tvrde, ale je to asi nutne.

Situaci sleduji a je pomerne evidentni, ze romsti predstavitele pochytili tendence nekterych politiku korytkaru a zacali se chovat umerne tomu. Uz jim nejde o romy. Sami se podivuji terenim socialnim pracovnikum, ze se staraji o ty nejchudsi...

Nesmirne se podivuji panu Veselemu, ze se tak zdiskreditoval...

0 0
možnosti
PS

wbgarden

18. 9. 2008 21:45
Byla jste

někdy na policii identifikovat pachatele trestného činu. Dali vám nahlédnout do alba potenciálních pachtelů ? No, mám pokračovat....

0 0
možnosti
T

TurboFrank

18. 9. 2008 18:53
Romové měly jinak „definované“ kořeny. Měly rodiny,

Krucifix, chodila jste do školy? Doučte se gramatiku a pak se tady projevujte! Nemluvě o tom, že problému víte kulové.

0 0
možnosti
KU

Karelur

18. 9. 2008 21:39
Re: Romové měly jinak „definované“ kořeny. Měly rodiny,

Proč by věděla kulové? Snažila se ti na konkrétních příkladech vysvětlit, že v evropských společnostech kde nejsou romové zvýhodnováni není rasismu ! To je dost zásadní poznatek. Já jsem třeba zažil na Ukrajině to samé. Cikáni tam mají stejná práva a povinnosti jako ostatní a Ukrajinci je normálně berou. Čiliže musí si vydělávat prací, ne barvou.!OK?

0 0
možnosti
LV

Lumir_B

18. 9. 2008 18:43
Myslím, že Čunek toho ví o Romech víc než Vy..

Romové jsou nepopulární, protože jejich životní úroveň je vyšší než jejich přínos společnosti...To lidi irituje, protože cítí, že je to za jejich peníze... 

Jasně...Romové mají určitý handicap získat slušnou práci....ale myslím si, že ten problém je právě v tom klanovém systému a přetrvávání starých hodnot...kdy nějaká autorítativní hlava klanu vybírá dávky za ostatní, odmítá vzdělávání dětí (podvědomě cítí, že by se tak vymkli z vlivu), za hlavní přednost považuje umění krást... To není nenávistné konstatování...to je fakt - osobní zkušenost. Udržováním nevzdělanosti se udržuje poslušnost a soudržnost. OK, můžeme ctít romské tradice....ale pak je to ctít i všechna ta negativa, která nám vadí. Nejsem pro nějaké násilné rozbíjení příbuzenských pout...a ani to tak jistě myšleno nebylo. Ale Romové by měli dostat šanci osvobodit se ze svých vlastních pout.

Žádné benefity zvenčí jim nepomůžou.

0 0
možnosti
LB

Lex Barker

18. 9. 2008 18:51
Re: Myslím, že Čunek toho ví o Romech víc než Vy..

Cune vy o romech  h.....o! vi akorat to ze se muze za jejich triko zviditelnit, jemu je uplne jedno jak ziji, nevidite jaky tenCunek doopravdy je? Po kauze ktrea ho "jakoby ocistila " opet zacina a hned s romskou otazkou, on jako krestan by jim mnel nezistne pomahat a on dela opak. Neverim mu an slovo ,korupcnikovi jednemu cunkovskemu!!!:-©;-O(Y)Rv

0 0
možnosti
LB

Lex Barker

18. 9. 2008 18:43
Cunek

Cunek je podle mne jebnuty, co se plete do romskych klanu, jak by se mu libilo jestli by nekto jiny chtel rozbit jeho klan?

At je necha na pokji, at si ziji svojim zivotem , proc nasilnou segregaci? nechte je bejt a oni vam daji pokoj, Howgh![>-]

0 0
možnosti
MH

Helena1

18. 9. 2008 19:59
Re: Cunek

Nechat cikány na pokoji? Nechat zlo na pokoji? Nechat je bejt tak vše zničí a rozkradou!

0 0
možnosti
T

Tangua

18. 9. 2008 18:37
Řecko

Řecko též patří k "Balkánu". Viděli jste život cikánů v této zemi? Já ano. Cikáni tam nežijí v ghetech (jako např. u nás v Chánově), ale jejich lokality se dají přirovnat ke koncentračním táborům (oblast ohtaničená betonovou zdí, ze které do města nemají volný přístup. Neslyšel jsem, že by proto nějak naříkali . zvykli si. Cestovat mohou jen do dalšího "koncentráku". Pravděpodobně dostávají nějakou podporu (to nevím), nicméně jsem slyšel, že s nimi žádné problémy nejsou. Dozvěděl jsem se, že podobná zařízení jsou i ve Španělsku. Tyto věci jsem viděl před pár lety - tehdy jsme ještě (narozdíl od Řecka) nebyli v EU. Nešlo mi na rozum, že ČR je kritizována pro rasismus (zde se, pokud se mýlím, opravte mne, se s cikány alespoň stran hmotného zabezpečení zachází velmi v rukavičkách), zatímco v zemi, jež je součástí EU je běžná taková praktika, nad níž jsem trochu kroutil hlavou.

0 0
možnosti
Z

zedral

18. 9. 2008 18:07
reseni

Tak na Balkane maji lide Romy radi, vida. V tom pripade je tam vystehujeme a budou mit od nas, zlych ceskych rasistu, pokoj a klid... nemusi letat az do Kanady

0 0
možnosti
FT

Franta Tydlitat

18. 9. 2008 20:20
Re: reseni

no, z Bálkánu by se mohli rychle vrátit, ale zkuste to z Kanady pěšky, hm?

0 0
možnosti
Č

čhavo

18. 9. 2008 17:42
Khamoro andre vodi

[>-]Paní Kučerová, je mi trochu smutno, že jste vlastně nic nepochopila. Byla jste na Balkáně, viděla jste tu bídu. Je všude, nemusíte chodit tak daleko, zajeďte do osad , do Chanova etc. Plačete nad romskou nesrovností. Nedržíme spolu ?Ale držíme, máte jen špatné a mylné info.

To  vás v RV nenaučili ? V každém národě jsou lidé, kteří se nesnášej - viz důchodci, 4% menšina, Pražáci , Moravané , atd.atd.Co to kydáte za hnůj na romský národ ? Tisíce roků nás gádžové chcete vychovávat, měnit. K čemu ? Nikdy se to  nikomu, opakuji nikomu   nepodaří - romipen stále žije mezi námi, znáte to ne ? Byl jsem také v cizině, všude mi Roma pomáhali a já jim.Toto je náš romipen - na politiky se nedívejte, ti jsou prodejní, já nikoliv !!!

A romský národ už vůbec NE ! Přeji vám khamoro v duši .:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik