Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Kruton

12. 1. 2009 10:32
Co je pro Romy dobré?

Mělo by se rozlišovat mezi tím, co je pro Romy dobré a co chtějí a je pro ně výhodné. Dobré pro ně je to, aby se naučili oni nebo jejich další generace pracovat  a žít jako většinová populace. Rozdávání bytů, zvláštní sociální dávky, oddlužování, jakákoli pozitivní (?)diskriminace a speciální přístupy. Např. zmiňovaná vietnamská populace žádné podobné zvýhodnění nepotřebuje a přesto je schopná se prosadit a najít své místo ve společnosti. Jaké dítě bude schopnější? To které neustále zvýhodňujeme a pečujeme o něj až do dospělosti jako o batole, anebo dítě které učíme samostatnosti a opovědnosti kladením přiměřeně náročných  úkolů?

0 0
možnosti
J

JakToDe

12. 1. 2009 10:52
Re: Co je pro Romy dobré?

jj to určitě, hlavně když Vietnamci škemrají u vlády, aby jim pomohla ze situace kdy přišli o práci a nedostávají výplatu. Jeden za 18 druhý bez ...

0 0
možnosti
Š

šumák

12. 1. 2009 10:26
To je bomba!

Jen ať dají místo Džamily Kocába ten nemůže kikánům přijít na jméno!Nebo že by pro peníze plynoucí z ministerské funkce změnil názory?Kdo ví!

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

12. 1. 2009 10:19
Tak

To jste si pěkně naběhla s tím článkem,že?Měla byste ty reakce v diskuzi poslat Džamile, Uhlovi a dalším multi-kulti,kteří šíří bludy o nutnosti pomáhat cikánům.To proto, aby viděli, jaký názor na jejichčinnost(protože o páci se nedá hovořit) mají normální obyvatelé tohoto státu.Ostatním menšinám v tomto státě se taky nijak nenadržuje a nejsou s nima ani zlomkové problémy jako s cikány.

0 0
možnosti
S

standa666

12. 1. 2009 9:22
cikani pracovat nechteji maji to v genech

kolik je ve vasem meste vietnamskych restauraci, vecerek a obchudku? a kolik cikanskych? muze mi tuhle zahadu autorka clanku vysvetlit?

0 0
možnosti
JM

Hucul

12. 1. 2009 13:48
Re: cikani pracovat nechteji maji to v genech

To je fakt, nikdy jsem nebyla v cikanske restauraci. Zajimalo by mne, co by se tam asi jedlo! Jednou jsem byla na koncertu tradicni cikanske zpevacky, to byla parada, ale jejich kuchyni jsem jeste nikdy nemela moznost vyzkouset a urcite v tom nejsem sama. Cim to je? Mozna tim, ze zatim to je vzdycky tak, ze Cesi krmi je?

0 0
možnosti
MK

Kousavka

12. 1. 2009 9:17
To je zase názor

Cpát pořád někomu nějaké podpory. Na co? Vážená dámo, pracovala jsem s Romy, mám kamarády mezi Vietnamci.Na obojích je vidět na první pohled, že nejsou majorita.Romové tu bydlí několik století, Vietnamci přišli kolem r.1970 v rámci socialistické pomoci a pak hlavně po r.1975, po ukončení války s USA.Vietnamci neuměli slovo česky a kolik jich dneska stojí na Úřadu práce? Ani jeden!! Všichni pracují, snaží se, aby jejich děti uměly česky a před pár lety krajskou olympiádu v českém jazyce vyhrál - ano milá dámo, Vietnamka!! Romové se pořád na něco vymlouvají, jednou že neumí jazyk, jednou že jim je zima, pak že zase horko. NIKDY, opakuji NIKDY ale dělat nebudou!! Proč tedy máme ze svých peněz živit flákače? Já chci taky svého poradce na úřadu, já chci taky svou ministryni pro lidská práva, protože moje jsou hrubě pošlapávána. Stát mi totiž bere peníze, které by mohly bý použity jinde, a dává je flákačům! Odstraňme konečně tento rasistický stát a začněme se chovat ke všem občanům stejně!!!

0 0
možnosti
Š

šumák

12. 1. 2009 10:28
Re: To je zase názor

BRAVO !!

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

12. 1. 2009 9:06
Proboha!

8-oVy jste tak strašně hloupá když nevidíte, že cikáni vlastně vůbec žádnou změnu nechtějí!Tomu nepomůžou miliony investic, protože prvořadé je chtít začít sám u sebe.To ale cikánům není po chuti dodržovat pravidla soužití ve společnosti které jsou součástí.Těch několik slušných to dokáže i bez velkého humbuku.Takže jediným řešením je utnout veškeré pumpování peněz do nesmyslných projektů a začít vyžadovat dodržování zákonů pro všechny stejnou měrou.No a potom teprve se cikáni buď přispůsobí nebo půjdou o dům dál.Jakékoliv jejich zvíhodňování ale situaci nevyřeší, ale naopak ji bude stále zhoršovat i přes snahy a zásahy všech ministrů a jakýchsi zmocněnců.

0 0
možnosti
V

Virus2

15. 1. 2009 8:35
Re: Proboha!

Oni nemají KAM jít. Mají české občanství. Jak by se Vám líbilo, kdyby Vám někdo začal říkat, že máte jít jinam?

0 0
možnosti
L

loginname_

12. 1. 2009 8:54
Džamila byla na odstřel

už jen za ten nápad zákazu fyzických trestů ;-D

0 0
možnosti
AA

antek2

12. 1. 2009 8:49
Vážená

Paní Kučerová nechci vás urážet ,ale zdá se mi že to máte v hlavě pomotané.Asi jste nikdy nebydlela ve čtvrti kde bydlí cikáni,protože kdyby jo tak by jste nemohla napsat takovou blbost

0 0
možnosti
MC

inzinierbula

12. 1. 2009 8:29
Každý je svého štěstí strůjcem,

říká staré pořekadlo. Tak i romové, cikáni, cigáni, cigoši a všichni jim podobní. Nechápu, proč se má o ně někdo pořád starat a c os tím má společného nějaký ministrt. O mě se taky nikdo nestaral a nestará. Stát akorát natahuje svoji nezažranou ruku, aby mohl pak štědře rozdávat takovým "chudákům romům". To bychom pak my, notoričtí platiči daní a ostatních vyděračských poplatků, mohli na státu požadovat, aby nám  zřídil ministerstvo na ochranu před jím samým!

0 0
možnosti
CO

good_luck!

12. 1. 2009 8:09
Vážená paní

pokud cikánům říkáte romové, nevím, proč mne nazýváte Gadžem! Kde jsou má lidská práva?;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik