Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Arkan

10. 8. 2009 10:18
Je mi nevolno

Mně se nevolno udělalo spíš z tohohle článku a z fotky paní autorky 8-o

0 0
možnosti

Majklova_proxy

2. 3. 2009 21:07
Heh...

...Lenko, poslete ji Kaslovi. Najdete si nekde v rejstriku v jakych spolecnostech sedi a pak zapremyslejte, KDO by to asi tak stavel.

-

Anebo ji poslete te (sociolozce? politilozce? OMG!) Bilkove, at si cvakne nejakej kursik retoriky (a argumentace), polouchat ji tuhle s Veselovskym v radiu, to byl des bes.

0 0
možnosti

Antexio

15. 1. 2009 19:46
Hmmmmm....

a že jste si na pomyslnou bankovku vzpomněla zrovna v den, kdy se rozneslo, že pan Kaplický umřel.... Působí to dojmem plačky, která se na pohřbu usilovným brekotem snaží přehrát hlavního hrdinu - chudáka v rakvi, případně si na jeho jméně získat renomé. Kdybyste článek vydala minulý týden mlčím, ale dnes je to jen srandovní truchlohra, ve které nejde o pana Kaplického. Jinak přeji krásný den a hodně mrtvých, ať se můžete zviditelnit. 

0 0
možnosti

HonyaDj

16. 1. 2009 14:46
Re: Hmmmmm....

Pokud jsem dobře četl, tak autorka na konci píše, že možná jeho smrt má být tím "nakopnutím". Váš příspěvek je k pousmání.

0 0
možnosti

MassaBob

15. 1. 2009 16:55
Logika veci

Ackoliv se me tancici dum libi tak argumentace ohledne fotografujicich turistu me pripomina povidku  Grosman se Simkem o synovi touzicim po novem klobouku... Kdybych mel na hlave novy kloubouk lecktera divka by se za mnou ohledla, kdyby jsi mel na hlave kybl s asfaltem ohlidl by se i chlap

0 0
možnosti

Majklova_proxy

15. 1. 2009 15:33
Toz tak...

...me ta zprava zasahla uz vcera vecer nebo behem noci, ale ze by to se mnou zamavalo az k nevolnosti, to ani ne. A ze bych se lamal kvuli chobotnici...

0 0
možnosti

iuos

15. 1. 2009 12:51
hmm

uvolnil místo pro dceru, no....

viděl jí vůbec?

jestli ho nakonec nezabila ta radost z prcka

0 0
možnosti

PeTaX

15. 1. 2009 12:04
Nevím,

jestli bych o Blobu mohl říci, že se mi vysloveně líbí. Ale sakra se mi nelíbila ta nevůle ho postavit. O vítězství v soutěži rozhodovali fundovaní jedinci, o nepostavení Blobu političtí trpajzlíci.

Takže, nejen kvůli tomu, bych svojí bankovkou také přispěl. Že by kvůli tomu svému svědomí?

0 0
možnosti

cassul

15. 1. 2009 12:09
Re: Nevím,

Zrovna ta výhra v soutěži byla hodně, hodně pochybná...

0 0
možnosti

Taffey

15. 1. 2009 11:21
Ten článek je naprosto neuvěřitelný,

Blob je jistě výtečná stavba, ale hodila by se mi k jiným účelům. Třeba nějaký Prátr kultury a oddechu Julia Fučíka, jak říkal Jára Cimrman. Zkrátka pro něco, kde by se konaly kulturní akcem koncerty, kde by byly kavárny a klokotal by tam život. Ale pro účely Národní knihovny? To je dost směšná myšlenka. NAvíc v místě, kde by Praha dostávala pořádně na frak? Vzhledově tedy? Ne, to není dobrý nápad. A k úmrtí pana Kaplického? Zemřel. No a? Jako každý. Jen těch let mu mohlo být víc, až by ho to postihlo. 71, to je, v podstatě, mladý klučina.

0 0
možnosti

anoki

15. 1. 2009 10:57
Nevím, proč by se mi mělo dělat nevolno

Na světě každý den umírá spoustu lidí, někteří jsou známí víc a někteří míň.

Pana Kaplického sem do tahanic okolo Blobu neznala a nevím proč bych měla být smutná nad jeho smrtí. Umřel šťastný, rychle a bezbolestně, v docela vysokém věku, co víc by si mohl člověk přát!

0 0
možnosti

TristanTzara

15. 1. 2009 11:12
Re: Nevím, proč by se mi mělo dělat nevolno

Souhlasim

0 0
možnosti

cassul

15. 1. 2009 10:51
Blob?

Pokud se národ na něco takového dobrovolně složí, budiž mu to přáno. Ale jsem tvrdě proti tomu, aby se to stavělo za peníze z daní, pokud lze podobně užitečná stavba realizovat mnohem levněji, když se přesune na méně exponované místo a postaví se v méně experimentálním stylu. Jinými slovy - za stejné peníze se postaví výrazně větší a funkčnější knihovna, pokud bude někde na periferii a bude to standardní stavba. Vedení národní knihovny opakovaně prohlašovalo, že jim jde o uložení depozitářů, ze kterých se nepůjčuje a přístup k nim má jen pár expertů - to nemusí být na Letné. A "místa na setkávání" bude po odstěhování depozitářů v Klementinu habaděj - a reprezentativnější místo v Praze těžko najít.

Jinak je mi pana architekta líto - škoda, že se jeho nesporná genialita potkala s takovými obstrukcemi a nemohla se u nás rozvinout jiným směrem.

0 0
možnosti

Anna Rakouská

15. 1. 2009 11:12
Re: Blob?

Děkuji za ušetření času. Přesně to jsem chtěla napsat. Kam se hrabe cokoliv na genius loci i atmosferu Klementina. Návrh a pozdější reakce zesnulého byly vůči Praze dost nepokorné... ale soustrast rodině, před smrtí se sklání každý.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik