Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Tipeq

17. 11. 2011 11:54
Ten pes smrdí skutečně od hlavy

V tom máte pravdu. Za problémem výchovy nestojí jen učitel a žák, ale celá společnost a v jejím čele politická reprezentace. Základní potíž je v tom, že výchova a vzdělávání většinovou společnost nezajímá. Naopak škola řadu rodičů a žáků jen obtěžuje na cestě za potřebným dokladem o učňovské, maturitní nebo státní zkoušce, případně v potřebě setrvat na "studentských výhodách" do 26 let. Pokud tady někdo oprávněně kritizuje špatné učitelé, pak špatný učitel je jen produktem systému a společnosti.

1 0
možnosti
KL

Tipeq

17. 11. 2011 11:55
Re: Ten pes smrdí skutečně od hlavy

Karma pro autorkuR^

0 0
možnosti
JH

děteněkam

17. 11. 2011 11:41
Smutné čtení

Moc pěkný článek.

Jak je obvyklé, asi trochu přehání, ale to mě nemrzí. Mně vadí gramatické chyby.

0 0
možnosti
EC

El ChupaNibre

17. 11. 2011 13:07
Re: Smutné čtení

Chudáci učitelé - jakmile je někdo učitel, tak nemá nárok ani na jednu chybku. To, že velevážený inženýři jsou schopni vyprodukovat zcela nesrozumitelné texty ve svém vlastním jazyce (a nedejbože, když se o něco pokusí třeba v angličtině), toho si nikdo ani nevšimne.

0 0
možnosti
V

villík

17. 11. 2011 10:16
Shrnem to do jedné věty:

Žáci a studenti nejsou blbější, jsou pouze nikým nevychovaní. Resp. jsou vychovaní systémem a společností, kde pomalu není nic jiného, než peníze!

1 0
možnosti

INDNIK

16. 11. 2011 22:41
Lenko pište

a to co jste napsala, zeptat se skutečných učitelů je základ, jenže bohužel vše zde plyne jinak a ty roky UČENÍ čechů OD MATEŘSKÉ AŽ PO VYSOKOU JSOU VIDĚT KAM SE kolem sebe PODÍVÁTE, ANO ANO KOMOUŠI SI TOTO NEDOVOLILY, ALE TO JSOU KOMOUŠI JEN V JINÉM KABÁTĚ, PROTO BYLA SAMET.REVOLUCE, ZAKOPALY SE ZATUNELOVALY A NEMAJÍ ZÁJEM, PROČ I TŘEBA TOTO NENAPÍŠETE KDYŽ JSTE V OF PŮSOBILA. mY TA HRSTKA CO JSME TAM NEBYLY...MÁME CO? A DĚLÁME CO? MĚ VYHAZUJOU PRO PLEŤ ( já si ji nevybral jako vy pol.stranu)A TO JE PRAVDA, VĚTŠÍ NEŽ SI ZDE NĚKDO PŘIZNÁ,BERU JSOU VE VĚTŠINĚ, ALE NA KAŽDÉHO DOJDE, KDO TAK ČINÍ, ZÁKON PŘÍRODNÍ JE NADŘAZEN ČESKÉMU NÍZKOPRAHOVÉMU, NEPŘIZPŮSOBLIVÉMU SYSTÉMU FUNGUJÍCÍ DEMOKRACIE, KDEKOLIV JINDE MIMO TYTO HRANICE. PŘÍČIN JE VÍCE...TAK SE HEZKÉ PSANÍ:-)

0 0
možnosti
EC

El ChupaNibre

17. 11. 2011 13:01
Re: Lenko pište

Jestli jste pracoval/a někde v kanceláři, tak vás spíš vyhodili kvůli neznalosti pravopisu než kvůli barvě pleti. Žádný podnikatel není tak nablblý, aby si vyhodil kvalitního pracovníka jen proto, že je zelený/fialový/růžový...

2 0
možnosti
DS

VyMeTaky

16. 11. 2011 22:01
Není to parlamentem.

Před r. 1989 drtivá většina ehm... budoucích učitelů šla na pajdu proto, že je nikde jinde nevzali. Neměli jak znalostně, tak psychicky na to, aby vyučovali, a, bohužel, právě tato generace se podepsala na tom, že nebyla schopna přednesu látky tak, aby průměrně nadaný, natož podprůměrně nadaný žák, byl s to chápat látku. Neurotických, hloupých, sebestředných, lhostejných a zapšklých kantorů (tímto zdravím soudruha učitele Rennera, působícího v Dobříši) jsem zažil bezpočet, a bylo jen velmi málo výjimek, na které vzpomínám rád i po letech, jako třeba již zesnulého prof. Hřebačku z téhož ústavu.

To, co udělala bolševická chátra se společností po roce 1948, se pochopitelně obráželo i ve školství. Odborníci v oboru dostávali zákaz učit, na místo nich se dostávaly rychlokvašky ze ZŠ. A když jsme u vzdělávání učitelů, kdo třeba měl nadání k přírodním vědám, a chtěl učit biologii, fyziku, chemii, musel vystudovat kombinaci třeba fyzika/dějepis, biologie/angličtina, chemie/tělocvik.

3 0
možnosti
M

milanalois

16. 11. 2011 22:19
Re: Není to parlamentem.

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik