Lenka Kučerová

Přímá volba prezidenta - trapná úlitba občanům

14. 12. 2011 19:02:10
Přímá volba prezidenta bylo možná zajímavé téma před x-lety. Jenže od té doby občany začaly zajímat úplně jiné věci. Kdekdo je už na dně, další tam jede, další skupina, de facto většina, se toho obává. Odhlasování přímě volby prezidenta jako důležitého zákona považuji za výsměch problémům občanů.

Navíc zkušenosti z kralování Václava Klause ukazují, že čím větší je náš prezident kašpar -nic proti Klausovi - tím větší popularita státu, ovšem jen na youtube.

Kde jsou ty doby, co jsme se bili v prsa, že máme toho úžasného prezidenta Havla? Svoji úžasnost pohnojil třeba prohlášením o humanitárním bombardováním NATO na Balkáně. Ani věčným poklonkováním vůči USA a sudetským Němcům si příliš nepomohl. Dobrá, je to starý, nemocný pán... Při rekapitulaci aktivit Václava Klause jako našeho prezidenta mě napadá vlastně jen jeho skvělý výkon s ulovením pera . . Jeví se vlastně jako taková neškodná úsvěvná figurka, která má poslední dobou možná sympatické názory -pokud je někdo poslouchá, ale ty jsou naprosto irrelavantní vzhledem k chování vlády a obou komor parlamentu. Máme totiž tzv parlamentní "demokracii".

Ukazuje se, že je celkem jedno, jestli bude prezident Gott či třeba Bartošová. Problémy lidí to nevyřeší.

Mám zato, že přímá volba prezidenta a rozpočet byl projednávám úmyslně týž den. Politikům zřejmě ušlo, že občany nezajímá ani ten rozpočet. Báli se zbytečně. Lidě stejně vědí, že dostanou na "pr...", že jejich prachy schramstne hlavně armáda na další válku v zemích, kde se nás normální obyvatelé bojí. Zase si mohou být jisti, že se za jejich prachy napakují nějací údajně proti korupci bojující politici, policajti, advokáti, exekutoři... A něco musí přeci kápnout i na tu volbu prezidenta.

Chce se mi říci: Bežte už do hajzlu! Ale nevím, jestli vlastně mohu. Ale třeba je to ten výdobytek té zpackané demokracie. Tak to píšu ještě jednou. BĚŽTE UŽ DO HAJZLU!

Ale nepomohlo mi to.

Autor: Lenka Kučerová | karma: 16.35 | přečteno: 787 ×
Poslední články autora