Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proper

10. 2. 2008 10:35
Konec doby ledové?

Podle vaší teorie, vliv člověka na životní prostředí, tady lovci mamutů, tím, že používali oheň, rozpustili ledovce a ukončili tím dobu ledovou.

0 0
možnosti

Mr. Dance

10. 2. 2008 10:42
Re: Konec doby ledové?

po milionté - ano, střídají se tu doby ledové a meziledové. Ano, je to díky přirozeným cyklům, zejména aktivitě Slunce. jiná věc ale je, že pro současný vývoj toto vysvětlení nefunguje, zejména proto, že Slunce přidalo jen minimálně. Ale je to stejně jedno, budeš si mlet ty svoje bludy vyčtený z referátů Jakla a Knížáka a seriózní vědecká data ignorovat záměrně. Proč se teda pořád namáhat...:-/

0 0
možnosti

Jana

10. 2. 2008 10:31
Souhlasím

S Vaším článkem musí souhlasit každý normálně uvažující člověk. Bohužel sekta Václava Klause bude stejně dál tvrdit, že ledovce na pólech přece netají a že živočišných druhů neubývá, ale naopak přibývá ...

0 0
možnosti
K4

samaranč

10. 2. 2008 10:31
Vážená paní,

z vašeho blogu vyvěrá obava o budoucnost naší planety a našich dětí. Mohu Vás uklidnit, že nám nic nehrozí neboť dokud tu bude  pan prezident a ODS vše bude OK. Čekají nás krásné zítřky v modrém světě a Váš mozek k tomu opravdu není zapotřebí. Na nic se neptejte a šťastně žijte dokud nedostanete další pokyny. Jediné z čeho můžete mít opravdu strach je, že nám pana prezidenta nezvolí. To pak jak řekla p.Mirka Němcová bude konec světa. 

0 0
možnosti

.

10. 2. 2008 17:50
Re: Vážená paní,

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Juras

10. 2. 2008 9:11
Demagogie opět vítězí

Vážená dámo, než budete dělat takovéto pavědecké závěry podívejte se "na starší snímky z družic" nejlépe ze 13 a 14 století, kdy bylo Grónsko téměř bez ledovce, v Čechách se běžně pěstovalo víno a lidé se koupali v Rýnu. Dělat ze stoleté historie seriózního sledování počasí takto zásadní záměr je demagogie. 

0 0
možnosti
VD

lada72

10. 2. 2008 10:53
Re: Demagogie opět vítězí

Ja si myslim, ze opatrnosti v pripade prirody neni v tomto ohledu nikdy dost. Pokud chceme prezit, musime pristupovat k prirode moudre. Moudre pro mne znamena brat si z prirody takove mnozstvi, ktere neohrozi jeji budouci existenci, takove mnozstvi ktere neohrozi budoucnost lidi.  Nektere futuristicke rozbory sazi na rychly rozvoj energetickych zdroju, ktere nahradi soucasnou spotrebu fosilnich paliv  - zde bych dvakrat podtrhl slovo sazi. Jedna se o preziti lidstva, modure je nesazet, moudre je byt opatrny. Stejne tak moudre neni drancovat, ale moudre je zit v tomto pripade spise skrome.

0 0
možnosti
S

sinatra

10. 2. 2008 9:08
Slečno...

Pevně doufám že časem až jednou po přečtení mnoha a mnoha knih a různých životních příběhů těch kteří o nás v minulém století rozhodovali  zjistíte že je to všechno úplně jinak a Vaše ideály budou sice notně pošramoceny ale zjistíte onu pravdu kde je ono zlo proti kterému je nutno neustále bojovat.Ano neustále protože i když je jedno poraženo tak se vždy vynoří nové a pod jiným pláštíkem.Ale vždy pod jednim heslem.Záchrana lidsta před tím či oním.:-(

0 0
možnosti
ZO

zo

10. 2. 2008 9:00
jen tak

Hm hezké čtení.Takové plačtivé.Ale prosím o vysvětlení.Jak mám šetřit a co jsou ty šetrné technologie.Mám super úsporné spotřebiče, autem jezdím minimálně, do práce jezdím tramvají, třídím odpad jedna radost, v přírodě odpadky nevyhazuji.Na chalupě topím jenom dřívím.Prosím tedy o bližší vysvětlení.Nejsem v téhle oblasti kovaný.Opravdu jsem zvědav co mi ještě navrhnete.

0 0
možnosti
T

TurboFrank

10. 2. 2008 8:21
Nenechte se odradit.

Příslušníci modré chřipky vám budou jistě spílat a hrubě urážet, jak je ostatně jejich zvykem. Někdy mi skoro připadají, jako nemyslící stádo. Co řekne hradní pantáta, to je pro ně zákon. Ředitel vesmíru Pružinský, agent krycí jméno Kluk a posléze Rek, přece ví všechno. A nikdo Pružinskému nemusí nasazovat psí hlavu. Na druhé straně je to dědek v důchodu, kterého ve světě stejně nikdo nebere.

0 0
možnosti
ZO

zo

10. 2. 2008 9:02
Re: Nenechte se odradit.

Jsme příslušníkem modré chřipky.Nespílám vá a ani vás nehodlám hrubě urážet.Prosím o kratičký textík jak se tedy mám chovat abych zachoval přírodu pro své děti.Vy to určitě víte, kdežto já modrá chřipka jsem tak hloupý že co řekne Klaus je pro mě zákon.Takže pište.Každé dobré radě jsem nakloněn.

0 0
možnosti

viktor

10. 2. 2008 0:58
oteplování

teď se hlavně oteplilo v Číně.Ale to nic.

Měla byste vědět, že to co hlásáte je už  passé. Budtě flexibilnější a modernější. A potom nenechte se oklamat rádoby zachránci lidstva. Mají jen touhu po ekonomických ziscích.Neboť toto je ještě terra inkognita a s poukazy na zdraví se zde dají vy\dělat miliardy.!!

0 0
možnosti

dan

10. 2. 2008 0:45
nic si z kritiky nedělejte

Spousta modrě uvažujících Vás odsoudí a neuzná sebelepší argument, kterým budete  dokazovat své tvrzení. Napadáte jejich nejchytřejšího, nejkrásnějšího, nejschopnějšího, nejčestnějšího,  nejvzdělanějšího a ničím nenahraditelného profesora ekonomie, politologie  a všech souvisejících věd. Až za nějakých 10 let zesenilní natolik, že bude hlásat, že správný straník ODS se každé ráno a večer pomaže psími výkaly, či jiné podobné nesmysly, uvidíte, že to budou poctivě dodržovat! A ten s nejpronikavějším zápachem bude předsedou.

0 0
možnosti
ZO

zo

10. 2. 2008 9:04
Re: nic si z kritiky nedělejte

No mezi námi paní napsala hezký textík ale řešení žádné.Máte něco v bločku co by bylo použitelné pro obyčejného občana.Takovéhle obecné plky vyplodí i studentík střední školy.

0 0
možnosti
N

novaku1

10. 2. 2008 0:38
příspěvek???

Co mě velmi zaráží v argumentacích?

Pan Klaus úzce řeší  ( úmyslně ) pouze  vliv člověka pouze na globální oteplování.S tím se dá obraně polemizovat , neboť  v krátkém časovém volebním   období se  opravdu  špatně dokazují teplotní odchylky od normálu.  Pane Klausi a ostatní!! Nedýchatelný vzduch ne jen ve velkých městech,  zamořené řeky, kácení deštných pralesů ... to dle vás není raelita? Kritika těchto jevů také omezuje trh a svobodu člověka ?V Po roce 1989 jsem si bláhově myslel, že mrtvé Labe, umýrající Krušné hory, nedýchatelný vzduch v Ústi n.L mají novou šanci. A nyní  se dozvídám , že jsem pomalou fanatik nového náboženství. Omezuji snad tím, že mím zájmem je zdravé životní prostředí , trh ? Proč se za  trh schovává pouze něčí zájem, jak vydělat a nedívat se  kolem sebe.Podpásová argumentace. Pane Klausi, bude tepleji!!!

0 0
možnosti
ZO

zo

10. 2. 2008 9:07
Re: příspěvek???

No v rámci velkolepých ekologických aktivit stačila myslím jenom ta s tím nesmyslem co se lije do benzínu.A hádejte kdo si mastí kapsy?A řekl bych že na stejné úrovni jak šejci s ropou.Jen tak dál a vy zelení aktivisté zničíte zeměkouli dříve než smrduté fabriky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik