Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Linde CZ

25. 3. 2008 0:04
Ja myslim..

..ze kdo je presvedcen o tom, ze americe za nic nedluzime, mel by prinejmensim prestat pouzivat internet.

0 0
možnosti
FS

František Stočes

25. 3. 2008 0:29
Re: Ja myslim..

Vážený anonyme, doufejte, že se Váš názor nedozvědí Američané - hluboce by Vámi pohrdli.  Internet, tzn. doménu World Wide  Web  totiž vynalezl britský vědec Berners Lee pracující ve Svýcarském středisku jaderného výzkumu CERN (ve svém volném čase). Svůj vynález si nenechal patentovat (aby se mohl co nejvíce rozšířil) a daroval jej zdarma lidstvu. U nás by byl asi prohlášen za idiota či přiblblého komunistu; ve Velké Británii byl naopak povýšen do šlechtického stavu. Budete si muset mezi svými - o česko zasloužilými Američany - udělat pořádek. Bon soir.  

0 0
možnosti
PP

Polarni punta

24. 3. 2008 23:29
Když člověk vidí jak v některých

hlavách roste lidská hloupost, nediví se pak tomu , že se v některých státech tolik dařilo a daří autoritativním režimům.  Předposranost některých pacifistů pak těmto diktátorům dává do rukou mocný nástroj v podobě budování celosvětového míru. ;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 3. 2008 23:32
Re: Když člověk vidí jak v některých

Fajn. Tím byly vyvráceny všechny argumenty autorky blogu. Jak jednoduché, že!!

0 0
možnosti
PV

Gotreg

24. 3. 2008 23:20
proč poděkovat?

Za to, že na začátku rozhodla americká armáda (proti vůli US veřejnosti - paralela se současnou situací) 1.světovou válku a umožnila vznik například Československa.

Že se americká armáda více než významně podílela na likvidaci nacistického německa, fašistické itálie a japonska. A to (narozdíl od Sovětů) bez toho, že by musela okupovat další státy.

Last but not least, že USA uzbrojily rusáky, takže došlo k pěrestrojce a pádu komunistického imperia.

Ergo tři evropské velepr*s*r*, které americká administrativa musela řešit krví svých lidí.

K Vietnamu - doporučil bych vám trochu vysledovat historii tohoto konfliktu, ne jen (nesmírně působivý) film Vlasy.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 3. 2008 23:43
Pár dotazů

1. Vše to udělali výhradně pro nás? Nebo proto, že to odpovídalo jejich (zdůrazňuji: jejich) politickým či jiným cílům.

2. Proč vstoupily USA do 1. světové? Protože (a byl to oficiální důvod) hrozilo, že prohraje uskupení, kterému půjčovaly. Jejich boys umírali proto, aby dlužníci mohli splatit své dluhy i s úroky (a ještě od nich bylo možno požadovat vděčnost)

3. Proč vstoupoly USA do 2. světové? Samozřejmě Pearl Harbor (že by to bylo pro nás?). Jenže to už se opět diskutovala otázka (a rozhodnutí bylo na spadnutí), že je nutno pomoct spojencům - jinak přijdeme o zapůjčené peníze (Zákon o půjče a pronájmu). A rozhodnutí (odnesou to boys) už bylo na spadnutí.

4. Že USA neokupovaly další státy? to nám může může být jedno. Souhlasily však s okupací naší země (přes prudký odpor Churchila) - za to jim máme být vděčni?

5. Sověty "uzbrojily" kvůli nám? Nebo kvůli sobě - aby měly klid? Uvažujte alespoň chvíli. (Mimochodem: ten třetí průšvih snad neřešily krví.)

0 0
možnosti
MB

Marcel Bednář

24. 3. 2008 23:12
Ztráta času

Reagovat na tento článek je jen ztrátou času. Po přečtení mám takový neodvratný pocit, že autorka trpí nějakou závažnou duševní chorobou. Tipoval bych to na schizofremii.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 3. 2008 23:44
Re: Ztráta času

Každý holt typneme na schizofrenika někoho jiného.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

24. 3. 2008 23:09
Hodne slabe...

... opravdu by neuskodilo zajimat se trochu vic o historii. Americanum bychom meli byt vdecni za spoustu veci a konkretne ja sam za sebe se za to nestydim. Rv

0 0
možnosti
LJ

LoginPoze

24. 3. 2008 22:58
Ty hloupá huso, zajeď se podívat na vyloďovací pláže...

a představ si tu hrůzu amerických kluků. kteří tam museli jít proti kulometům, aby zase jednou vytáhli demokratické Evropě kůl ze zadku, protože podobné blbky dostaly slovo a nějaký hnědý levičácký idiot ji zatáhl do krvavého mlýnu na lidské maso. Postav se tam  a zamysli se  nad svou nebetyčnou pitomostí. Pak si dáš pár facek a  do konce života se za podobné žgryndy budeš do nejhlubší hloubi své  hloupé duše stydět...  Rv;-€

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 3. 2008 23:46
Re: Ty hloupá huso, zajeď se podívat na vyloďovací pláže...

Opravdu to dělaly kvůli nám?  Jinak ty kluky jsem si tam představoval a bylo mi jich upřímně líto. Možná kdyby přiběhli o tři roky dřív, bylo menší maso nejen tam, ale v celé Evropě.  Hloupý husáku (jé, ono je to ještě dvojznačné).

0 0
možnosti
KV

troglodit

24. 3. 2008 22:31
Příšernost

Není co dodat:-©

0 0
možnosti
HD

Husákovo dítě

24. 3. 2008 22:21
Trapný příspěvek

Polemizovat s ním nemá smysl, to je prostě ubohost.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

24. 3. 2008 22:10
trapnost

Vždy se divím, pod co všechno se nějaký člověk dokáže podepsat a nestydí se, ale to je vedlejší. Práh studu má holt každý někde jinde. A osobní problémy každý z nás taktéž ventiluje jiným způsobem... Nicméně - to je jen můj skromný, diskutabilní názor. Ale pokud jde o holá, nezpochybnitelná fakta, tak jen velmi nevzdělaný nebo zatemněný člověk může nevědět, za co "dlužíme". Ale i takovému člověku může napovědět článek, rozhovor s Havlem, na který autorka reaguje. Tak tedy za co možná trošku něco "dlužíme", jak správně říká Havel: "USA byly nápomocny při zakládání Československa v roce 1918, byly

významným spojencem ve druhé světové válce a také při pádu železné

opony ve střední a východní Evropě". Zkuste to zpochybnit, rád se něčemu přiučím nebo aspoň zasměju. Jinými slovy - nebýt USA, tak by asi autorka neměla šanci psát tady a teď naprosto svobodně a bez uzardění ty svoje (s prominutím) plky. To už naštěstí není jen můj názor, to je historická skutečnost.

0 0
možnosti
PM

merrygold

24. 3. 2008 21:54
za co

bysme měli US děkovat, za Jaltu? A že padlo ve 2 válkách několik sto tisíc amíků? Hlavně, že na tom vydělaly zbrojní koncerny, těm miliardářům na těch padlých vůbec nezáleželo, jejich synáčci byli dobře zašití.

0 0
možnosti
W

wiki5

24. 3. 2008 22:06
Re: za co

zkuste se dovedet neco vic nez tady :-© svoje plky

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik