Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

honzarov

24. 3. 2008 21:51
Dost trapné, nemyslíte autorko?

Zatahovat do názoru Havla na radar jeho ženu? Fuj, něco tak odporného a trapného bych teda nečekal. Zvlášť ty kecy o schvalování Veškrnové jeho manželkou na základě návštěvy USA. Fakt ubohé. RvRvRv

0 0
možnosti
AW

Andrzej Wajda

24. 3. 2008 21:28
Dluh vůči USA

Pani blogerko, p. president má jistě na mysli i dluh vůči USA vůbec za vznik Československa a to, že ve dvou evropských válkách za ČSR bojovali a umírali američtí vojáci. A za nabídku Marshallova planu a ještě asi pár dalších věcí. Třeba bych na pražském hradě viděl raději místodržícího hraběte Thuna, ale dokážu respektovat a vážit si názoru člověka, který považuje Československo za správnou věc - a jistě v tom není sám.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

24. 3. 2008 21:46
Re: Dluh vůči USA

I kdyz je to tak trochu ... pravdolaskovej matlal?

0 0
možnosti
H

hella.k

24. 3. 2008 21:14
Ujasněte si to

Bohužel si pletete pojmy s dojmy. Děkovat za pád socialismu můžete

pouze a jen Gorbimu-Gorbačev má jedině zásluhu na tom, že došlo k

rozpadu socialistického zřízení, které účelně vedla KSČ. Jestliže

tvrdíte, že jste zažili komouše, tak byste měli toto vědět, a nebo si 

vymýšlíte.;-D

0 0
možnosti
S

skrbling

24. 3. 2008 21:20
Re: Ujasněte si to

Vy si snad myslíte, že to byl od Gorbačova nějaký záměr a dobrý úmysl? Ani on sám pokud vím nikdy neřekl, že jeho cílem bylo uvolnit socialistický blok nebo dokonce nechat rozpadnout SSSR. Sověti by s reformami nikdy nezačali, kdyby k tomu nebyli donuceni okolnostmi, kterými bylo především příšerné a stále se prohlubující technologické zaostávání, které rozpoznali především v podobně klesající schopnosti se bránit. Je dnes celkem přijímaným faktem, že Sovětský svaz byl Amerikou de facto "uzbrojen".

Odpovědí měly být rozsáhlé liberalizační reformy, které ale celé sovětské monstrum tak rozklížily, že se rozpadlo. Bez toho by to trvalo přinejmenším mnohem déle, jestli vůbec (viz Čína).

0 0
možnosti
S

skrbling

24. 3. 2008 21:09
Drzost na entou

Milá paní, takovou snůšku nehorázností jsem už dlouho nečetl. Podotýkám, že Havel není zrovna můj oblíbenec, ale opravdu nechápu, co je Vám do toho, koho si vzal a kdy. Myslet si můžete co chcete, ale o jakém odporu Čechů proti tomu, aby se prezident s někým oženil to sakra mluvíte? Co je komu do toho? To je tak nehorázná drzost, že se to opravdu nedá nechat bez povšimnutí.

A co se týče Američanů, přinejmenším dvakrát tahali Evropu bezprostředně z bryndy a je především jejich zásluhou, že díky usilovnému zbrojení dohnali Sovětský svaz k reformám, které neustál. Jinak by tu byl dost možná bolševik dodnes, což by Vám asi vyhovovalo.

Kdyby svět řídili lidé jako Vy, SSSR by pravděpodobně stále existoval a komouši by se roztahovali na všech kontinentech. Zeptejte se jižních Korejců, jestli by raději žili pod Kimem. Američané tam nasazovali krk ve věci, která se jich v podstatě bezprostředně ani netýkala.Se zlem je prostě správné bojovat. Appeasement nikam nevede. Proto radar podporuji.

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

24. 3. 2008 21:13
Re: Drzost na entou

myslite, ze amici nasazovali krk vsude jenom z nezistnych duvodu? myslite tim vyzbrojovani Talibanu ve valce proti Sovetskemu svazu? Nebo vyzbrojovani Saddama ve valce proti Iranu? Podpora Pinocheta v Chile? Vietnam? Nenchte se vysmat, vazeny pane a zkuste priste premyslet i rozumem. ;-D

0 0
možnosti
K

Killingworth

24. 3. 2008 21:08
UBOHOST OD UBOZACKY!

RvRvRvRvRv(Y)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

24. 3. 2008 21:01
Je úsměvné vidět

jakými problémy a záští vůči komukoli může někdo cizí žít. Článek se měl jmenovat "nemám ráda Dášu" a nadpis by byl mnohem výstižnější.

Nemám rád lidi co mluví za jiné a co přinejmenším sporné vykládají za pravdu. Srry.... RvRvRv

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

24. 3. 2008 21:09
Re: Je úsměvné vidět

zato vase blogy pane Binko jsou synonymem pravdy a objektivity, ze? ;-D;-D

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

24. 3. 2008 20:58
souhlas

dekuju Lenko, taky nevim, proc bych mel dekovat amikum donekonecna za svobodu. a ten popis vsecho, co amici v ramci sveho "boje za svobodu" v poslednich letech vyprodukovali, je jeste nedokoncen.  

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

24. 3. 2008 20:50
Autorko, koho myslíte tím "náš"

Pokud jde o mne, já cítím hlubokou vděčnost Americe a Američanům za svobodu, kterou nyní mám. Já jsem za komunismu žil a lecos  si pamatuji. Vím, že bez úsilí, životů a peněz Američanů bych byl stále nevolníkem orientání despocie, v zemi okupované cizí armádou, v zemi s instalovanými raketami s atomovými hlavicemi, v zemi, ve které mi zakazovali číst a získávat informace, která stála mimo  svobodně se vyvíjející svět. To že vy jste nevděčná, je váš problém. Mě do toho netahejte.

0 0
možnosti
P

pilsener

24. 3. 2008 20:51
Re: Autorko, koho myslíte tím "náš"

R^R^R^

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

24. 3. 2008 20:44
Vím přesně o čem Havel mluví, tedy

o dluhu amíkům. |Jestli nevíte o co jde, nebo to nechcete vědět, pak je mi Vás upřímně líto. Rv

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

24. 3. 2008 21:02
Re: Vím přesně o čem Havel mluví, tedy

Povypravej mi, pouc nezkusenyho mladika...

0 0
možnosti
MS

isamuel

24. 3. 2008 20:44
A je to venku:

"Nemám ráda Dášu Havlovou, ale jinak nemám o ničem, co tu píšu ani páru!"

Proboha co to všechno plácáte dohromady. Snad vám tam chybějí už jen somálští černoušci s nafouknutými bříšky, vyvraždění indiáni, globální oteplování a utrpení v Hirošimě i Nagasaki.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik