Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

deatomizator-treti-generace

18. 11. 2008 12:37
hah

kazdopadne shrnuti by asi mohlo byt takove... pakaz je to oboji, jak nackove tak pomerne dost ciganu, cili slusny clovek by se nemel stat ovci ani jednoho tohohle stada ale spis chtit reseni od policie, od statu atd. a ne si nasadit kuklu jak dement a jit do ulic s dlazebni kostkou v ruce neco resit

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 11. 2008 12:30
Článek OK,

akorát mi vrtá hlavou, co by asi zmohla v Janově. Postavila by se do čela těch kriminálníků, kteří čekali na radikály u Calypsa? Nebo by mateřsky domluvila radikálům, ti by svěsili hlavy a začali přemýšlet, jak to mají Rómové těžké?

0 0
možnosti
JD

gagaryn

18. 11. 2008 12:26
***

Stejně nechápu ty lidi co tíhnou k pravici, že jdou do  DS.

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

18. 11. 2008 12:19
Moje zkušenost.

Dělám na šachtě. Dělají tu i cikáni, vzhledem ke svému vzdělání tu nejtěžší a nejméně placenou práci a to za každého počasí (v létě - horko a prach, v zimě - mráz a sníh). S ostatníma v práci mají normální vztahy, jako každý jiný. Bydlí v Mostě v paneláku, solidně zařízené byty, vlastní obstojná auta. Děti dokopali k tomu, že mají výuční listy a ve dvou případech studují na gymnáziích. Co mě na nich zaráží, že sami říkají "Já nejsem žádnej róm. Byl, jsem a budu vždycky cikán a budu na to hrdej. Nehažte mě do pytle s těma rómama co jen natahujou ruku. A tak si říkám, něco tu není v pořádku a nebude to na straně majoritní společnosti u té jde už o čisté zoufalství nad nečinností odpovědných orgánů, které ohniska sporů, bez jakékoli vize řešení, hasily miliardami na zcela impotentní programy. Proto, s cikány problém nemám, ale mám ho s rómy.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

18. 11. 2008 11:54
Dobrý

R^

0 0
možnosti
JV

georgino

18. 11. 2008 11:51
Dobrý článek,

je vidět, že každý má svojí pravdu. Někdo větší, někdo menší, někdo si jenom myslí, že jí má. Podle mého názoru za to může ten bohulibý sociální systém. Máme tolik položek v sociálním systému, že jenom ten, kdo je chce využít, musí mít čas je sledovat. To ti "nemakačankové" bez práce, ať je to ten "bílej, nebo tmavej" maj dost. A tak to zneužívají. Když to Nečas seškrtá, je to asociální ODS, která poškozuje sociálně slabé, ČSSD to využije čistě politicky. Ale problém skutečně nikdo neřeší. Jestli někdo předpokládá, že to vyšetří p. Džamila Stehlíková, je úsměvné, a pan Čunek v těch sociálních dávkách má máslo na hlavě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik