Diskuse

Romové, i vás se týká výměna ministrů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

neofyt

2. 3. 2009 16:08
Dát jim práci?

Řešení problému je dát jim práci? Už jsem si myslel, že autorka má přehled, ale zase sklouzla do stále omílané mystifikace. Skutečně si myslíte, že když dám práci člověku, který si ani neumí uklidit před vlastním domem (neby ani v bytě), že bude pracovat tak jak potřebuji? Znám mnoho romů, kteří pracují protože si práce váží. Někteří (a v těch ghetech je jich cětzšina) tu práci ani nechtějí, tak o jaké práci to mluvíte? jen kdyby někdo z nich udělal nějakou úklidovou firmu, hned by  radnice  jistě jejich služby objednala

Řešení je jen jedno. Přitvrdit. I Dalibora naučila nouze housti. Oni musí pochopit, že když se mluví o práci, mluví se o odpovědnosti a makačce.Pokud by je čekala nuzota pod mostem, začali by určitě přemýšlet i o té makačce a odpovědnosti. jenže takto jim to vyhovuje - státe plať a pitomí novináři a politici (Uhl,Stehlíková,Kocáb,Motejl)  je jen podporují a situaci vyhrocují. 

0 0
možnosti

čhavo

17. 1. 2009 16:17
Vietnamci vers. Romové

[>-]Na rozdíl od nich, my jsme se zde narodili a Česko jen i naší vlastí . K těm pracovitým Vietnamcům : Přijďte do Janova, uvidíte jak se tady poctivě podniká ! Prodávaj pašovaný cigára z Ukrajiny, pančovaný chlast , který ve s vých ilegal. stačírnách stáčej. Jejich šunty se již nedaj kupovat, ale jsou pro vás dobrý, že jo ?! Normální podnikatel nemá tak narvaný krámy jako oni. Co si myslíte, proč ? Maj love a ty nesmrděj nikomu !! Autorce článku dávám karmu za odvahu a zájem něco řešit. Díky . /JHD/ .

0 0
možnosti

Antek

16. 1. 2009 16:51
Romové

Vrchol absurdity-bezdětný Rom studující dálkově na soukromé škole...

0 0
možnosti

vver440 re-powering

16. 1. 2009 14:36
jakejto romskej problém?

my  je snad nutíme krást, dělat bordel, nemakat a tak? se podívejte do krimu, dyk je to tam jak v indii. se podívejte do chánova, do janova, do vetřní. a že bysme upírali romům právo na práci-to bych se divil

0 0
možnosti

čhavo

15. 1. 2009 10:38
Ok.

R^paní Kučerová. Většinou máte pravdu, souhlasím s vámi, až na toho Čunka,byť nevyhnal vset.lidi pod most .Ho nemusím, ať jde někam.

Jinak dobrý, přeji hodně zdravíčka a štěstíčka. JHD.

0 0
možnosti

Vikina

15. 1. 2009 2:16
Článek se mi moc líbí,

na rozdíl od mnohých novinářů to máte v hlavě daleko víc srovnané. Divím se těm podivným reakcím; jako obvykle se zde blábolí od věci. Jen se divím, že jsem sem už dávno nepřispěl, s článkem jsem souhlasil hned po přečtení (že by mě někdo smazal??)

0 0
možnosti

wrangler

14. 1. 2009 15:56
...

Pí Kučerová, už máte chlapa? Zdá se že ne, a proto si rychle nějakého sežeňte, pak vám už nezbude čas na psaní podobných slátanin!!:-©:-©:-©

0 0
možnosti

FoDa

13. 1. 2009 0:10
Bože to je zase blábol :-(

Náš naprosto zásadní problém je soužití s Romy? Snad naopak, je to jejich problém, který úmyslně a výhodně neřeší přes naši snahu už pěkných pár desítek let.

Pod most, jak píšete, radnice opravdu nikdy žádné Romy nevyžene, to hrozí opravdu jenom nám, pokud se nečekaně octneme v nějaké těžké životní situaci. Kolik jste už viděla romských bezdmovců ?

Ale ještě že jste nás uklidnila, že Džamila je hodná holka, to jsem si opravdu oddechl ;-D:-©

0 0
možnosti

skretik

14. 1. 2009 14:55
Re: Bože to je zase blábol :-(

Můžete to otáčet jak chcete, nic to nezmění na tom že je to (i) náš problém. Ty dávky jdou totiž z peněz co odvádíme, přičemž ačkoli populace v ČR víceméně stagnuje (stejně jako ve zbytku evropy), procentuální podíl romů ve společnosti roste. Tudíž dokud bude mezi Romy taková nezaměstnanost jako je nyní, pak bude muset také růst celkový objem financí připadající na jejich dávky což logicky znamená že všichni pracující budou muset odvádět čím dál víc.

0 0
možnosti

SocPredator

12. 1. 2009 12:54
LOL

Takovej ROM to je skoro ideální pracovní síla. Vytrvalý, silný, dobře snáší povětrnostní vlivy a většinou má doma i dost dětí, které by měl živit. Přesto jich u nás pracuje poskrovnu, kde je sakra chyba? No my jim dáváme peníze i bez práce - aha, a víte, že to se jim ani moc nedivím, že chodí v kabátu a la Matrix a s golfovou holí :-)

0 0
možnosti

hotkey

12. 1. 2009 10:47
romove

Pokud se nechteji prizpusobit, at tahnou zpatky do Indie, sam mam svych starosti dost, jeste abych vydrzoval takove, kterym se nechce makat! Kdyz pracuje, je mi jednou jestli je bily, cerny, rom, ukrajinec, ale kdyz nemaka a jen natahuje ruku, mam chut na nej plivnout!;-€

0 0
možnosti