Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

varix

24. 8. 2009 22:11
Milá zelená dámo!

Nulové znalosti jste předvedla hlavě Vy! Uniká Vám rozdíl mezi hlubockou a orlickou větví Schwarzenbergů a o vyvlastnění jejich majetku víte kulové. Majetek hlubocké větve byl vyvlastněn na základě Lex Schwarzenberg ještě před únorem 1948, zatímco orlické větvi zabavili majetek komunisté až po únoru 1948. Pokud to nevíte, tak únor 1948 stanovil restituční zákon jako nepřekročitelnou hranici.

Jo a ta dáma, co žádá o Hlubokou se jmenuje Petzoldová a ne Pecoldová!

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

24. 8. 2009 22:30
Re: Milá zelená dámo!

V tom jste očividně dobrý. A co říkáte varování Knížetem před Ruskem? A co říkáte tomuto článku? http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=645753

Jsem si jist, že takové spojence taky nepotřebujeme. Není v našem zájmu se sdružovat s takovou zemí a nechat si nainstalovat vojenské a provokační zařízení na našem území. Měli bychom se zaměřit na náš region. Na české tradice a vykašlat se na ty americkém. A podle toho se Kníže nechová.

0 0
možnosti

Snatch

24. 8. 2009 22:08
Konečně ...

Konečně si někdo všiml neuvěřitelně neuvěřitelného nárůstu preferencí strany dvou tváří, která nemá žádný známý program. Doufám, že je to jen důsledek nemožného výběru z nabídky současné politické scény. A tak snad tahle rychlokvaška zapadne stejně jako strana důchodců při minulých volbách .... Doufejme.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

24. 8. 2009 22:04
Jestřábí.

Vzor knížete.

Nejsem pro aby jsme přisluhovali Američanům ani Rusům. Kníže si pána vybral a já si ho od něj nenechám vnucovat. Američtí republikáni se stále nevzdávají a jsem proti jejich šíření strachu, které bylo za Bushe. Tak si svobodu nepředstavuji. Nepokládám za korektní šíření strachu ze strany pravdoláskařů. Právě jsem vyděl dokument s proslevem Kenedyho. Varoval Ameriku před sebou samou. Není pochyb, že právě proto jej sestřelili.

Takové praktiky neuznávám. Není doba, kdy by jsme se měli podřizovat a vyhrožovat jakékoliv části světa tím, že si necháme nainstalovat radar. Kníže tvrdí, že pro naší bezpečnost. Totéž tvrdil Bush, když vyvolal paniku a následnou válku.

Bilderberg je jasným důkazem toho, jakou filozofii zastává. Nikomu se nehodlá zodpovídat z této schůzky (ačkoliv byl ministr zahraničí). Nezajímá jej názor lidí v ČR na radar. U radaru jej zajímá jen názor Američanů. V jeho politickém jednání není náznak o české tradici, odpovědnosti a prosperitě.

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

24. 8. 2009 22:05
Re: Jestřábí.

Jeho zajímá prosperita celého světa pod křídly americké jestřábí.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

24. 8. 2009 21:48
Pochopil jsem, že je Vám lidsky nesympatický...

... a zcela lidsky jste si na něm teď zchladila žáhu... možná to souvisí s Vašim politickým členstvím a logicky ho vnímáte jako soupeře. To se dá pochopit. Politické chyby neuvádíte (jen mlhavě naznačujete), zmínky o Kosovu a Gaze nemohu brát vážně, protože nevysvětlujete, v čem byly z jeho pohledu politicky nelogické nebo chybné. Jenom je tak uvádíte.

Mně zase lidsky sympatický je. Představuje pravicové, konservativní hodnoty více, než jiní známí politici. I přes drobné lidské nedostatky a pochybení, o kterých sice nevím, ale předpokládám je, protože je jistě stejně nedokonalý, jako Vy nebo já.

A tím to můžeme uzvřít...:))

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

24. 8. 2009 22:51
Re: Pochopil jsem, že je Vám lidsky nesympatický...

Fajn, Kosovo - uznání existence samostatného Kosova je porušením rezoluce RB OSN č. 1244. To není jen politické pochybení, nýbrž zločin!! Žel, knížepán za něj potrestán nebude, stejně jako nikdo z bývalé zbytečné a bezmandátní vlády.

0 0
možnosti
EK

brita

24. 8. 2009 21:48
Ráda budu plebejcem

i když je volit rozhodně nebudu. A setkání v Chantilly? To je snad dobře, že tam někdo alespoň vzdáleně z české kotliny byl a alespoň tuší, o co jde. Nezbývá než doufat, že by alespoň občas mohl tyto informace knížepán využít ve prospěch nás plebejců. Že si to Američani zakazujou - oni se svých zájmů doberou, my asi tak jako domorodci v buši (z hlediska světového významu jsme na tom stejně).

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

24. 8. 2009 22:19
Re: Ráda budu plebejcem

Jakoze by se knizepan v ramci Bilderbergu bral za zajmy a budoucnost sve (?) vlasti??

0 0
možnosti
T

trefakam

24. 8. 2009 21:42
Vážená autorko,

máte samozřejmě stoprocentní pravdu. Vaši oponenti patrně ještě nevyrostli z poddanské a nevolnické podvědomé úcty ke šlechtě. Asi těch 300 let pod Rakouskými císaři udělalo své.

A ta úroveň Schwarzenberka? To je snad zcela očividné tak, že to nehodlám nějak rozvíjet. Já vidím jen, jak všude spí a pak blekotá zmatenosti v nesouvislých větách. Nakonec jeho auditočunkiáda mluví za vše. A přeběhlictví ? ODA, zelení. Topáci ?

Mně vždy tento člověk připomene povídku Jaroslava Haška "Ostrá nóta", která pojednává o podobném knížecím "diplomatovi" Tento prý po intenzívním učení pomocí 6 učitelů uměl v 14 letach vyjmenovat všechny světadíly. A málokdy zapomněl na jeden, nebo dva.Proto byl předurčen k diplomatické kariéře.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

24. 8. 2009 21:40
Domnívám se, že

jste předvedla samoléčbu své malosti, a různých směsic pocitů závisti, úmyslného nechápání, nezdvořilosti a možná i méněcennosti. Tím trpíme mnozí, ale ostýcháme se to ventilovat nebo se tím chlubit. Pfuj, teixl.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

24. 8. 2009 22:12
Re: Domnívám se, že

A Ty bys mohl delat stolbu. :o)

0 0
možnosti
JK

regulator

24. 8. 2009 21:38
Knize na Hrad......

R^R^R^

0 0
možnosti
JK

mom

24. 8. 2009 21:34
Karma

Pěkně rázně psaný pravdivý článek! R^ 

0 0
možnosti
PZ

Rájec

24. 8. 2009 21:25
Politik co nekrade?

Politika je byznys. Je to investice jako jiné. Každý takový investor potom očekává výnosy a zisk. Jejich podoba, tedy výnosů a zisku, je různá. Informace o privatizovaném majetku, kudy povedeme dálnici, komu dáme státní zakázku a další snad tisíce příkladů.. Těch politiků, pro které je výnosem spokojený volič, tedy alespon ten co jej volil je asi poskrovnu. Ostatně jiní voličové na spokojenost jedněch doplatí. Politika je proto vždy jen loupež, a logicky politik je jen lupič. Od prostého a "čestného" lupiče, "který jde se svou kůží na trh" se politici liší tím, že jejich loupež je legální. A tak se ani netrápím tím, zda jeden z nich, spící kníže, je nebo neni nějakou vyjímkou, co potvrzuje pravidla. Pokud se někdo domnívá že bohatý politik nekrade, tak asi neví proč lidé o politické posty usilují. Jejich prostřednictvím usilují jen o vlastní prospěch.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik