Diskuse

Přímá volba prezidenta - trapná úlitba občanům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel_D

15. 12. 2011 10:54
Děvče, děvče,

jezdíte po světě a nevidíte. Přímá volba presidenta (jakož i hejtmana, starosty a "šerifa") patří k základním prvkům demokracie. Problém, který Vás asi přiměl k sepsání článku, je ten, že u nás se těžko najde adept, který by požadavky na přímo zvoleného presidenta splňoval. Bohužel, chybí nám charizmatičtí, moudří, čestní a inteligentní představitelé elity národa. A za takové situace je jedno, jak jsou naši papaláši voleni. Navíc většina voličů stejně není schopna rozeznat, zda příslušný kandidát je darebák nebo slušňák.

Nicméně v historii i v současnosti najdete pár lidí, kteří obstáli. U nás např. Karel IV (byť nebyl presidentem) a TGM.

0 0
možnosti

mmaaxxxoo

14. 12. 2011 19:11
...

Dotaz pro autorku. Víte co znamenal výrok "humanitární bombardování" ?

0 0
možnosti

jupp

15. 12. 2011 2:21
Re: ..."humanitární bombardování"

Ocuravate jinou nohavici. Yen dotaz muzete adresovat soudruhovi prvnimu pardubickemu svazakovi. S Laskou Vam odpovi jiste Pravdu, jak je jeho celozivotnim kredem. Autorka prece na spravnou odpoved nema autorska prava ani potrebnou licenci, to jiste chapete.

0 0
možnosti

Abadi Kwame2

14. 12. 2011 19:10
Pláčete na špatném hrobě

Prezident je sice hlavou státu, ale pro občany toho může udělat jen velice málo vzhledem k tomu, že jeho veto může být snadno přehlasované. Navíc, jako "novinářka" byste měla vědět, že ta aféra "s perem" byl pouze trapný novinářský konstrukt, že z hlediska protokolu to bylo naprosto v pořádku a jen někteří "takynovináři" (ke kterým snad patříte?) si z toho vyrobili špínu na očernění V. Klause, který je jinak dobrým prezidentem (mnohem lepším než V. Havel). Vlastně o nic nejde - prostě se zvolí jeden z kandidátů. Jisté je jedno: příští prezident republiky bude na 99 procent nějaká slabá osobnost poklonkující EU typu Švejnar - běda nám.

0 0
možnosti

huggo1

14. 12. 2011 20:00
Re: Pláčete na špatném hrobě

No tak hlavně ta událost s perem byla trapná pro V.Klause, nad kterou se "bavil" celý svět.

0 0
možnosti