Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý dělá chyby ...ale za mne karma :)

0 0
možnosti

Projde si tím kdekdo, nedivím se vám, chápu to :-) (i když mi váš příběh chvílemi připomíná spíše povodňovou turistiku). Ale k víře církev nepotřebujete, naopak, je to překážka, ta jejich dogmata! Například. Navíc teď ta jejich nenažranost s restituční zlodějinou...to jim bůh jen tak neodpustí!

2 3
možnosti

A) „Ale k víře církev nepotřebujete, naopak, je to překážka, ta jejich dogmata!“

A1) Bavíme-li se o křesťanské víře, jistěže můžete věřit i bez církve, ale bez církve by neexistovala křesťanská víra.

A2) Víte, co je to dogma? Která konkrétní dogmata máte na mysli?

B) „Například. Navíc teď ta jejich nenažranost s restituční zlodějinou...to jim bůh jen tak neodpustí!“

B1) Nenažranost je, když okradený dostane nazpět to, co mu stát ukradl? Máte zajímavý pohled na právo.

B2) Vy se pasujete za vykladače Boží vůle? ;-D

2 0
možnosti

R^, kdybych byl verici, tak se dam do Society of Friends, neboli Quakerum, ti zadnou cirkev nemaji, kazdy sam sobe duchovnim, a sami promlouvaji se svym Bohem. Schazeji se, ne v kostelech ktere nemaji, a tam svorne bud mlci, a hloubaji, nebo nekdo promluvi o jeho zkusenosti, nebo o tom o cem meditoval, nikoho nepremlouvaji, neevangelizuji, neopruzuji, netrestaji, neberou penize na cirkev, ktera neni, ale obcas vybrali prachy na opravdovou pomoc bliznim, bez ohledu na nabozenstvi ci rasu. Jen priklad namatkou, za druhe svetove valky, pomahali zidum utect z Evropy.

2 0
možnosti

jen pripominka pro vas, prvni spolecnost pro ktere byly zeny rovnopravne k Bohu, zadny rozdil mezi muzem a zenou pred Bohem.

0 0
možnosti

Slyšel jsem, že zaručený recept na to, jak ztratit víru, je studovat teologii nebo začít pracovat pro církev. Něco na tom asi bude. Lidé pokulhávají vždy krok (ne-li více) za svými ideály, zpronevěřují se tomu, v co věří, a to je frustrující. Víte, záleží také s jakým očekáváním do církve vstupujeme. Církev není společenství svatoušků, bezchybných andělíčků, duchovních kulturistů, kteří mají vždy poruce správnou odpověď, vždy se umí zachovat dle situace, jsou vždy příkladní a žijí v souladu se svou vírou, nemají předsudky, jsou moudří a dokáží svou víru vysvětlit a obhájit komukoliv během pěti minut rozhovoru. Bohužel není to tak! Takovou představu mají často ti, kteří pak poukazem na rozpor mezi touto představou a skutečností, rádi "dokazují" pokrytectví církve a naivitu věřících. Neříkám, že máme rezignovat na své ideály, morální nároky, přestat kritizovat církve. Naopak! Ale předpokládám, že k rozhodnutí vstoupit do církve vede člověka osobní setkání s Kristem (či Bohem), a pak je na místě otázka, co jsem schopen a ochoten přinést do tohoto společenství já osobně? Církev není zaopatřovací duchovní ústav, který nám za pár Otčenášů otevírá cestu do nebe. Velká část světců, kteří jsou u věřících v největší úctě, tuto opdovědnost byli schopni přijmout i přesto, že se to neobešlo střetu s tehdejší církevní hierarchií či církevním mainstreamem.

1 0
možnosti

cirkev je neco jako byrokrate co rekli ze zastupuji boha. Nikdo, natoz buh, jim k tomu dal pravomoc. Asi jako vsichni byrokrate co vzdy zastupuji tu jedinou Pravdu, jakoukoliv.

1 1
možnosti

kdopak Vám zakazoval, před rokem 89, věřit v Boha a chodit do kostela ? Já jsem žádný problém neměl. A s těmi miliony lidí v kostelích bych byl také opatrný. Možná v Praze se počet návštěvníků ( ne věřících, počet věřících zůstal cca stejný) po roce 89 zvýšil, ale na venkově to nebylo tak výrazné. Hlavně, víra v Boha je jedna věc, a co dělají někteří představitelé církví je druhá věc.

3 1
možnosti

Z Vašeho článku mám pocit, že jste nehledala víru, ale zkoušela jste něco, co zrovna bylo in, prostě jste se pokoušela zvyšovat své ego.

4 0
možnosti

Má-li někdo v sobě zlobu a nenávist, nemůže být opravdový věřící. Fanatik ale jo.

4 0
možnosti
Foto

Vzhledem ke staleté praxu inkvizice se dá říci, že církev tito fanatikové prokazatelně řídili, vedli a formulovali její učení.

2 4
možnosti
Foto

Díky za hezkou výpověď. Já - původem katolík - to vidím úplně stejně jako vy. Po získání svobody v r. 1989 jsem od církví očekával mnohé. Výsledek - nula.

   Zcela samostatnou kapitolou je nabubřelost a hloupost našich církevních představitelů - kteří se cpou do "vědy" stejně nesmyslně jako před staletími.

   A poslední tečkou jsou svobodné informace na internetu. S tím oficiální katolická církev naprosto nepočítala - možnost porovnání "oficiálních" církevních dějin s těmi skutečnými, zásadní chyby v životopisech svatých .... atd.

   V 90. letech se oficiálně ke křesťanským církvím hlásilo přez 70% občanů. Při posledním sčítání lidí to už bylo pod 1o%. A křesťanské církve se tváří, jako že to samo.

4 2
možnosti

ono hlásit se a věřit je rozdíl. Před rokem 89 se u voleb hlásilo 99,8% ke komunistům..........

0 0
možnosti
Foto

Tak Lenko, vrhli se na vás jak supi na kořist. Od těch, kteří "milují bližšího svého" je to ale staletími užívaný způsob komunikace. Oni totiž milují jen ty bližní, kteří mají s nimi shodný názor. Proti ostatním pak organizovali, také už před staletími, křížové výpravy, hony na čarodejnice, stejně jako dnes, jen se to nazývá jinak. V zájmu jedněch je posvěceno zabíjení jiných.

Ale váš článek ukazuje na jinou věc. Hamižnost ! Nepopkradeš - ano, budeš žít skromě - ano, atd. atd. A dnes dostávají v restitucích majetky i církve, které před únorem 48 u nás bůbec neexistovaly. Řada požadavků sahá daleko za únor 48. V tisku vládne embargo na informace o zákonech z 1.republiky ve vztahu k majetku církví. Ale většina tohoto národa to ví, ale nic s podvodem zvaným "odchod Tlustého a spol. a příchod kriminálníka, který odhlasuje, co se mu nařídí v naději, že ho z jeho trestných činů jeho strana vyseká" nenadělá. Proto zvítězily ve volbách strany, které si daly do programu revizi zákona o církevních restitucích.

Ale volič již svou roli sehrál a nyní jde Sobotkovi, Babišovi a spol. už jen o korýtka a vlivy. Voliče budou oblbovat zase až před novými volbami.

7 4
možnosti

Hamižná církev chce provozovat LDN, to je opravdu hrůza...Ta poznámka na konci, že stát nebude mít kvůli církvi peníze na sociální činnost je opravdu hodně demagogická a hloupá....

5 5
možnosti
Foto

Jo... stát nebude mít peníze na nic. Ale ne kvůli církvím ...

1 4
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik